Three Africans Blend

THREE AFRICANS BLEND : ROAST 13/2.

Voorwaar een blend deze keer, of een mengeling van 3 mooie Single Origine Koffie’s.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat de ambitie van 52 ‘singles’ per jaar te versturen niet haalbaar is en we zo dus af en toe enkele melanges zullen moeten opsturen.

Geen paniek echter; deze blend van de Kenia Karimikui, Burundi Ruhande en Ethiopië Boginda is werkelijk te gek.

De Kenia loopt bij ons op de bar al sinds november. Het is het einde van de vorige Keniaanse oogst, maar ik merk nog geen spatje verlies. Heel clean, mooie bessen en creamy mouthfeel.

De Burundi is een pak verser van pluk en kwam jullie brievenbus al binnen rond de Kerst. Beetje hartiger en schitterende aciditeit.

De Ethiopische boon is weer zo’n gekke Natural. Minder extreem dan de Konga, maar je proeft wel het effect van 1/3 niet-gewassen koffie in het geheel. Door de Ethiopiër krijgt de blend veel meer diepte en zoetheid.

Blenden wordt in principe gedaan voor het vervolmaken van het smaakpallet. We krijgen meer balans en harmoniteit.

Omdat het verhaal wat saaier is, wil ik er geen gewoonte van maken, maar voor deze week veel plezier met de Three Africans.

Advertisements