Burundi Mahonda

BURUNDI GITEGA MAHONDA : ROAST 13/3.
Deze excellente koffie komt uit de provincie Gitega. De producer is, net zoals onze vorige Burundis, Sogestal Kirimiro.
We hebben hiervan 4 koffie’s op een rij. Het smaakprofiel is dikwijls gelijkaardig; altijd fruitig, clean en met een mooie creamy mouthfeel.
De koffie wordt na een fermentatieproces van 12 uur verder verwerkt in de washing station en daarna 8 tot 10 te drogen gelegd op ‘drying beds’.
In de Mahonda proeven we veel zoets, wat framboos, ook amandel en vooral vanille.
The Mahonda Washing Station has already successfully participated in plenty of
competitions, and is renowned for its specialty coffee. The cherries are a collection from
the Mahonda, Bugega, Maza Mugano, Gitaramuka, Buraza, Bibate, Musebeyi, Gicumbi,
Nyamisure and Gisura Mountains. Mahonda participated in the Cup of Excellence 2012
with several lots, ending up at ninth (87,33) and third (90,53) place in the ranking. This
Washing Station was one of the eye-catchers of the tournament, and is building up a nice
Fully Washed coffee that will be able to compete on an international level.

Advertisements