Burundi Kirimiro Bourbon Mix

Burundi Kirimiro Bourbon Mix : Roast 8 april 2013.

Extra vers gebrande koffie deze week en daarom het kleine gaatje in je verpakking. Dit doen we om de koffie de kans te geven nog verder te ontgassen.

Zulk een super verse branding geeft een tikkeltje meer zwoelheid en ‘parfum’, al zou het wel een beetje aan balans kunnen inboeten. De hoofdreden om zulke verse koffie te verzenden is dat we een beetje achterlopen met productie. Vele nieuwe professionele en online klanten maken dat we meer werk hebben dan ooit te voren. Dit mag echter de kwaliteit niet schaden, en doet dit ook niet.

Van een serie van 4 Burundi’s is dit de afsluiter.

Deze koffie had een iets lagere rating, al valt daar in de kop voorlopig weinig van te merken. De bonen smaken misschien iets minder ‘creamy’ en vol, maar genoeg anders leuks om je te verwennen.

We merken wat accenten van groene Sencha thee. Iets wat we meestal terug vinden in Ethiopische Sidamo koffie’s, maar nu toch ook in de Kirimiro mix.

Verder een heel heldere koffie met frisse citrus, ook wat viooltjes en in de afdronk walnoten.

Deze week is voor ons een heel belangrijke week want de eerste koffie’s uit Ethiopië landen in de branderij. We kunnen dus niet wachten om die jutte zakken open te scheuren en de groene bonen een eerste keer te besnuffelen en daarna te proefbranden.

De eerste geruchten spraken van een tegenvallend jaar voor de Harrar en Yirgacheffe streek, maar wel extra kwaliteit te Sidamo en Limu.

Advertisements