Ethiopia Yirgacheffe Hafursa Organic FT

Ethiopia Yirgacheffe Hafursa Organic : 18 juni 2013.

Deze week hebben we een killer voor jullie.

Dan mag de oogst over het algemeen wat tegen slaan, bij Hafursa lijken ze de uitzondering te zijn die de regel bevestigd.

843 leden telt de Hafursa Coop nu en de resultaten zijn verbluffend. Bijna nergens vindt je bonen die zo hoog geplukt zijn. Tot 2300 meter gaan de plantages, en dat proef je; clean cup die mooi in balans is.

De typische donker rood/bruine klei ondergrond is hier overal aanwezig en de organisatie heeft dankzijn inspanningen van verschillende Europese koffiebranders een ‘perfecte’ washing plant tot zijn beschikking.

De koffie is Fair Trade en Biologisch gelabeld! De planten staan allemaal in de schaduw vlak bij de boeren hun huis en groeien tussen de bananen en andere ‘nitrogen-fixing crops’, die voor extra zuurstof en mest zorgen.

Pest wordt op een natuurlijke manier bestreden, zoals hun rijke traditie hier in het Zuiden van Yirgacheffe voorschrijft.

Uit heel veel samples die we cupten, pikten we deze koffie. 1800 kilo prime cut Ethiopian coffee; daar komen we wel enkele maanden mee toe.

Wat proeven we : een mondgevoel dat ongelooflijk zacht is; mooi creamy all the way en noties van linzen, peer en een beetje citroengras.

Advertisements